Mors Dag! :)

Imorgon är det Mors Dag, men med tanke på att det är några minuter kvar till midnatt så skulle jag lika gärna kunna säga att det är Mors Dag idag.. ;)
Till min mor håller jag på att göra en tårta, och jag har köpt present till henne, men med risk för att hon ska läsa här så tänker jag inte skriva vad det är förrens efter att hon har fått den :)

Men jag tror att jag kan skriva att jag har gjort en Mors dags-tårta till henne.. Det blir något enkelt, inget avancerat...
Det består av en tårtbotten som är gjord på sockerkaka, en fyllning med jordgubbsmousse och topping med vispgrädde med limeskal. Jag ska dekorera den med text i smält mörk choklad.

Recepten:

Enkel sockerkaka, http://www.kokaihop.se/recept/enkel-sockerkaka
3 ägg
3 dl strösocker
50g margarin
1,5 dl vatten (jag tog mjölk)
2 tsk vaniljsocker (jag använde 2 krm vaniljarom)
1 msk citronsaft, färskpressad
1 msk bakpulver
3 dl vetemjöl

Gör så här;
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält margarin och häll i vätskan, låt koka upp.
Blanda vanilj, bakpulver och mjöl och häll ner det i äggsmeten.
Häll i citronsaften och sist vätskeblandningen i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i ca 30-5 minuter eller tills provstickan är torr när du provat.

Jordgubbsmousse, http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=31805
2 gelatinblad
250g jordgubbar, gärna färska
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde

Gör så här;
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min.
Mixa jordgubbarna till puré. Blanda purén med sockret och koka upp.
Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och smält dem i purén, låt svalna.
Vispa grädden till en lite fastare konsistens och blanda försiktigt med purén.
Låt sedan stelna helt till "moussekonsistens" över natten eller 3-4 timmar.

Limegrädde, eget recept
3-4 dl vispgrädde
skal från en halv lime

Gör så här;
Vispa upp vispgrädde till önskad konsistens. Tvätta en lime och riv skalet från halva limen. Rör i skalet. Klart!
Du behöver även ca 100g choklad att smälta i en kastull eller försiktigt i mikron.

Så här sätter du ihop tårtan;
När kakan har svalnat av ordentligt, låt den vila någon timme i frysen innan du skär upp den i två delar. Över den nedersta delen brer du ett jämnt lager av mousse. Inte för nära kanten bara, det finns risk att det rinner över när du placerar "locket" ovan på. När locket ligger på applicerar du limegrädden, men spara lite till att spritsa toppen till ett önskat mönster. Sedan smälter du chokladen och fyller en spritsstrut i bakplåtspapper (se här hur du gör; http://www.youtube.com/user/HowdiniGuru#p/c/C67DFB54E52F2584/6/iKAZB1IN6sw). Sedan dekorerar du som du vill, kanske med Mors Dag, eller din mammas namn, GRATTIS PÅ MORS DAG. Bara fantasin sätter gränser. 

Bild på hur min(a) tårta/or blev ser du när min(a) är klar(a) och dekorerade! :)

Go natt/ Go'morron!
// M u f f i n s m o n s t r e t < 3

Glömde ju att visa en bild...

på hur de rosa cupcakesen såg ut INUTI... De blev alldeles babyrosa inuti och det blev jag jättenöjd med :)
Jag hoppas att muffins inte lever för att om de gjorde det skulle de nog se ut sådär! ;)

Pink Cuppy

I går när jag, mamma och lillebror kollade på The Holiday (med Cameron Diaz, Jude Law, Jack Black, Kate Winslet) fick jag lite fnatt och ville baka lite.. :) Det blev rosa vaniljcupakes med rosa frosting och lite smileysar :)
Recept;

Rosa vaniljcupcakes med rosa crème fraiche frosting och rosa kristyr
Räcker till 12 cupcakes
120g vetemjöl
140g strösocker
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt (utesluts om du använder saltat smör)
40g osaltat smör, rumstempererat
1,25 dl mjölk
1 ägg
1/4 tsk vaniljessens/arom
Röd karamellfärg

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg vetemjöl, strösocker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna på låg hastighet med en elvisp tills smeten får en grynig konsistens. Tillsätt hälften av mjölken, lite i taget, och vispa tills den har blandats ner i smeten. 
Vispa under några sekunder samman ägg, vaniljessens och resten av mjölken i en separat bunke. Häll ner det i mjölblandningen (skrapa ner de ingredienserna som har fastnat på kanterna). Fortsätt att vispa i ytterligare några minuter tills smeten är slät utan att överarbeta den. När smeten är välblandad tillsätter du valfri mängd med röd karamellfärg (eller annan färg) till önskad nyans. Blanda lätt med en slickepott tills hela smeten är färgad.
Skeda upp smeten i pappersformarna till två tredjedelar och grädda i 20-25 min, eller tills bakverken är gyllenbruna och fjädrar tillbaka när du trycker på dem lätt med fingertoppen. Det ska inte fastna något på på en provsticka som sticks in i mitten. Låt bakverken svalna något i plåten innan du tar ut den och ställer den på ett galler för att svalna. 
När de har kallnat brer du frosting på dem och dekorerar med färdig kristyr.

Crème fraichefrosting
Jag gjorde denna frosting lite på en höft men ungefärliga värden är:

2 msk crème fraiche (jag använde laktosfri)
100-150g florsocker (eller till önskad konsistens)
2 tsk vaniljsocker/ 2 krm vaniljessens
karamellfärg

God lycka i köket!

/ M u f f i n s m o n s t r e t

Chocolate Cupcakes bilder à la Lina

Det recept som jag skrev om tidigare, Chocolate Cupcakes à la Hummingbird Bakery kan man variera till det oändliga. Här har jag några bilder som är både med choklad och vanlig muffins i botten med vanilj- eller färskostfrosting på toppen. Jag tror du kan urskilja vilken som är vilken. Vaniljfrostingen är färgad och den vita frostingen är färskost. Vilken muffins det är ser du på pappret om det är mörkt eller ljust.
4 my pap on his B-day 2011Chokladcupcake med rosig vaniljfrosting
Chokladcupcake med påskigt gul vaniljfrosting.
Chocolate cupcakes med färskostglasyr
Kramis
/ M u f f i n s M o n s t r e t

I.F.TM-fest

Tjo!
I helgen hade jag en I.F.TM-fest. Det står för Inflyttnings-, födelsedags-, tjejmiddag fest. Jag och mina syskon har ganska nyligen (vecka 8 i år) flyttat in i ett nytt hus tillsammans med vår far, hans nya fru och hennes två barn. Eftersom jag inte hade haft någon 16 års fest fick det slängas in oxå och en utlovad tjejmiddag, som inte blev så tjejmiddag eftersom en kompis killkompis "våldgästade" oss. Julia och mina 4 bästa kompisar (Julia du är min bästis!) var på middagen, men Julia kom lite tidigare och hjälpte mig med muffinsfrostingen till desserten. Sedan hjälptes vi alla till med att laga middagen; TACOS!! Och om det skulle hända någon så skulle det ju hända mig: Jag hade sån tur(?) att jag "råkade" hyvla av mig en bit av min tumme när jag skulle hyvla av kanten av en ost. Det blev inte mycket men tillräckligt för att det skulle börja pulsera galet mycket i tummen och jag blev lite svimmfärdig och lite blek i ansiktet. Men det gick över och min pappa plåstrade om mig. Efter middagen tog vi drickat med oss upp och kollade på Norbit. En GALEN film där Eddie Murphy spelar tre roller...! Efter filmen var det paket-uppackning. Av Julia fick jag muffinsformar med prickar, och jordgubbar på. Jag fick även ett jättefint halsband med ett vingklätt hjärta! Till det fick jag jätte gulliga små silikon-muffinsformar i olika färger.

som jag fick av Julia <3

Jag blev jätte glad för detta och gjorde en cupcake till henne i födelsedagspresent med en liten stjärn muffins på den stora cupcaken! Den blev jättesöt! Allt i choklad så klart! Bild kommer!

Helgen som kommer nu ska vi åka in till lilla London, Göteborg och kolla alla cupcake-butiker :) Yeeah! <3 Längtar!

Kramis

/ M u f f i n s m o n s t r e t


Chocolate Cupcakes á la Hummingbird Bakery

Detta är ett av mina numera favorit recept på choklad cupcakes som Hummingbird Bakery ska ha all credit för. Låg fetthalt, mått i gram och mycket enkelt att slänga ihop...!

Cupcake

100g vetemjöl
20g kakao 
140g socker 
40g osaltat rumstempererat smör
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
¼ tsk vaniljarom eller 1 msk vaniljsocker
1 ägg
1 ¼ dl mjölk

Glasyr

300g florsocker
45g rumstempererat smör
3 msk vatten/mjölk

Sätt ugnen på 175 grader.
Sikta ihop vetemjöl, kakao, strösocker, bakpulver och salt i en bunke. 
Tillsätt det rumstemperade smöret och vispa till en smulig massa.
Vispa ihop vaniljarom, ägg och mjölk snabbt. 
Tillsätt sedan hälften av mjölkblandning i mjölblandningen under vispning. 
Innan du tillsätter hela mjölkblandningen måste du få bort alla klumpar som blir. 
Om hälften inte räcker kan du tillsätta lite till i taget. 
När alla klumparna är borta tillsätter du det sista och arbetar ihop hela smeten utan att överarbeta den. 
Dela sedan upp smeten i muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll inte mer än 2/3. 
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. 
Känn efter med en provsticka om muffinsarna är klara. De ska precis vara torra i mitten. 
Låt svalna.

Sikta florsockret och blanda med smöret. Tillsätt sedan efter hand vätskan. Tillsätt vätskan försiktigt, det är svårt att få en bra konsistens om massan en gång varit ”blöt”. När du tycker att glasyren har en bra konsistens brer eller spritsar du den på avsvalnade cupcakes. Garnera dem valfritt med strössel eller annan dekoration.

Bild från Hummingbird Bakery som deras ser ut.

á la Lina Hummingbird Bakery  Min egna version av Chocolate Cupcake, min är dock dubbelt så stor!

 

www.hummingbirdbakery.com


Cookie Dough-cupcakes

En av mina favoritglassar (tror nog att denna toppar listan!) är Ben&Jerry's Cookie Dough.
Hittade detta recept på www.kokaihop.se av en ren slump, men en väldigt god en, har tyvärr inte testat den än, men om du gör det kan du väl berätta hur det blev? När jag ska blanda mina torra ingredienser brukar jag alltid sikta dem innan de åker ner i smeten för att den ska bli lite smidigare och utan klumpar.

Dough
62g mjukt smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
50 g mörk choklad

Vispa smör och socker krämigt och rör i ägget.
Blanda i vetemjöl och och salt.
Hacka chokladen grovt och blanda med degen.
Låt stå i frysen i ca 30 min.

Muffins
3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret på spisen och häll i mjölken och blanda det sedan med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, vänd sedan försiktigt ner det i smeten.
Fyll muffinsformar (placerade i en muffinsplåt) till 2/3 med smet.
Rulla små kulor av "Dough" och lägg ner en kula i varje form.
Grädda sedan i ugnen i ca 20-25 min. Låt svalna innan garnering.

Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker, siktat
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao, siktat
100 g philadelphiaost eller liknande cream cheese

Rör ihop alla ingredienser ordentligt till en smidig frosting.
Bred eller spritsa sedan på varje avsvalnad cupcake.

Glöm inte att berätta hur det gick för er!


/ MuffinsMonstret

JAG KOM IN!

HEJSAN!
_
Ville bara berätta att jag är många steg fram mot min dröm att starta ett café.... Jag skulle kunna skriva hur många tankar som helst om vad som jag och min bästis Julia har planerat men pga kopieringsrisk så kommer jag inte att avslöja något än...! Men en av många goda nyheter; JAG KOM IN PÅ BAGERI/KONDITORI I JÖNKÖPING PÅ JB! FATTA ATT JAG ÄR LYCKLIG ELLER? Jag ska flytta till mina underbara morföräldrar och vi kommer att ha massvis med skoj bland muffinsformar och bakbunkar och vispar och jag vet inte vad jag kommer att hitta!! :)
Jag är jättelycklig och har min mentor Nils (Nisse) att tacka för detta! Även om jag vet att han inte kollar så tackar jag honom; TaCK NiLS!

Jag har fått sommarjobb på ICA MAXI i Kungsbacka, där jag ska jobba i 7-8 veckor, beroende på om jag ska jobba den första veckan innan "det drar i gång på riktigt". Nej, men jag ska sätta mig in i beställningar och rutiner och etc etc. Jag kommer jobba 30 timmar i veckan alla tider på dygnet som de har öppet....! (7-22) :) det kommer att bli goa pengar alltså :)

För några veckor sedan var jag på Tårtdecors butik i Kungälv, helt underbar, jätte mysig och alldeles, alldeles underbar! ;P. Jag köpte två sorters sockerpasta, choklad och vanilj. Jag köpte oxå en tyll, 1M Parpen som funkar alldeles utmärkt (jag är jätte nöjd med den!) tillsammans med en stor koppling och en mellan stor spritspåse som man kan använda igen :) Kan starkt rekommendera butiken, både online och i butik; http://www.tartdecor.se/

Nej, nu ska jag nana....
Ha det bra så ses vi igen här hoppas jag!
Jag lovar att komma ut med recept ASAP! :)

KRAMISAR


Lina AKA MuffinsMonstret

RSS 2.0