Miss Hazel-Cupcake




Tävlingen Miss Cupcake är i full gång och idag skickade jag in mitt bidrag, Miss Hazel. Det är en hasselnörcupcake med nutellafrosting. Blommorna har jag gjort av Dr. Oetkers Sockermassa som jag har färgat med Wiltons pastafärger. Flaggorna och formarna har jag köpt på Lagerhaus och de små pärlorna i blommorna är non-pareille strössel från Dr. Oetker.

Här kommer receptet

Cupcakes
2 ägg
2 dl strösocker
100g hasselnötter
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,75 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
Mixa nötterna till pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal i kvarn. Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Rör i mjölken. Placera ut stora pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (mina var inne i ca 18 min). Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.

Frosting
1 dl nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost eller annan cream cheese
1 msk kallt kaffe

Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Rör ner kaffet. Bred frostingen över cupcakesen. Dekorera efter eget tycke.

NJUUT!! :D

Kramisar

Tävling hos St. Heaven Street!

Tävla hos St Heaven Street om Lakritsboken!!

Så hur gör man för att tävla? Jo det är enkelt:
För dig som har blogg, gör följande 3 saker:
-Kopiera bilden ovan samt texten. Lägg den i ett inlägg på din blogg och länka tillbaka hit.
-Gilla SHS på Facebook. Det gör du HÄR!
-Berätta om vilken lakritssort (tex vilket godis) DU gillar bäst i en kommentar här på bloggen. Glöm inte att skriva att du länkat och gillat!

För dig som inte har blogg, gör följande 3 saker:
-Berätta om tävlingen för fem av dina vänner!
-Gilla SHS på Facebook. Det gör du HÄR!
-Berätta om vilken lakritssort (tex vilket godis) DU gillar bäst i en kommentar här på bloggen. Glöm inte att skriva att du berättat om tävlingen samt gillat!

Glöm inte att bifoga din mailadress så jag kan kontakta dig om just DU vinner :)

Tävlingen pågår fram till den 8 april kl.00.00!

LYCKA TILL!!

Temperera choklad

Hej!
tänkte här berätta snabbt om hur man tempererar choklad på lättaste sättet. Självklart finns det flera andra tekniker som kräver en marmor bänk eller en marmorplatta som hjälper chokladen att sjunka i temperatur! Detta är en teknik som chokladexperterna på Lindt-chokladtillverkning använder. Jag hittade instruktionerna här.

Vattenbad: En rostfri skål med choklad som är placerad över en passande kastrull med sjudande vatten. Skålen får INTE nudda vattnet då det är risk att chokladen börjar koka, det vill vi inte.

Dåså, så här gör man:
  • Ta fram den chokladen som du ska smälta och lägg undan 1/3. Använd kvalitetschoklad. Block "choklad" är inte ens värt att slänga en blick på i butiken. Det är inte ens i närheten av samma kvalitet som choklad från t ex Marabou Premium, Lindt eller liknande.
  • Smält 2/3 av chokladen i ett vattenbad och låt temperaturen uppnå 48 grader, rör ofta och ordentligt. Tag skålen av kastrullen.
  • Tillsätt chokladen som inte är smält, lite i taget tills temperaturen når 28 grader. Rör om ordentligt. Sätt tillbaka skålen över vattenbadet och låt chokladen komma till en temperatur på 31 grader.
  • Chokladen är nu klar att användas. Häll den i chokladformar, doppa ballonger eller praliner eller ringla över kakor eller praliner eller andra bakverk.

Skulle det vara så att du gör choklad-klubbor eller skålar kan de behövas stelna i kylskåp i ett par minuter beroende på mängden choklad som ska stelna. Man kan doppa cake pops i chokladen.

När man köper choklad i butiken är den redan tempererad, men om man ska smälta den igen och vill undvika att det blir ränder i chokladen när den har stelnat så tempererar man den igen.



Hoppas att detta har gett er en ledtråd ut ur den stora djungeln av tekniker i bakvärlden! :D
Kramis Kramis

Chokladcupcakes

Första mars, kanske den sista nånsin tro? Idag har det varit otroligt mycket bakning. I skolan var det bageri/konditori där jag & Linda gjorde wienerdeg. Mycket margarin... USCH! När man har gjort wienerdeg själv så vet man hur mycket fett det är i och då blir man inte lika mycket sugen på det.... När jag kom hem skulle mormor börja göra danskt rågbröd x2. Hon trodde att en bröddeg på 1,6L degvätska skulle få plats i min KitchenAid som knappt tar en deg på 5 dl degvätska... hmm. Fick idag reda på att en av mammas närmsta vänner som har haft cancer ett par år nu har fått större tumörer. Inga nya utan bara större. De hade växt med ca en halv cm. Hon har ägt en djurbutik där hon trimmade och klippte hundar och sålde hundmat och accessoarer. Jag praktiserade där en vecka i sjuan. Hon är jätte trevlig och super go!!! <3 Så för att "trösta" lite så bakade jag chokladcupcakes enligt det här receptet. Hummingbird Bakery är det som står för receptet.
Andra mars, kanske den sista nånsin tro? Igård blev det varit otroligt mycket bakning. I skolan var det bageri/konditori där jag & Linda gjorde wienerdeg. Mycket margarin... USCH! När man har gjort wienerdeg själv så vet man hur mycket fett det är i och då blir man inte lika mycket sugen på det.... När jag kom hem skulle mormor börja göra danskt rågbröd x2. Hon trodde att en bröddeg på 1,6L degvätska skulle få plats i min KitchenAid som knappt tar en deg på 5 dl degvätska... hmm. Fick igår reda på att en av mammas närmsta vänner som har haft cancer ett par år nu har fått större tumörer. Inga nya utan bara större. De hade växt med ca en halv cm. Hon har ägt en djurbutik där hon trimmade och klippte hundar och sålde hundmat och accessoarer. Jag praktiserade där en vecka i sjuan. Hon är jätte trevlig och super go!!! <3 Så för att "trösta" lite så bakade jag chokladcupcakes enligt det här receptet. Hummingbird Bakery är det som står för receptet.



Jag bredde på frostingen och det som blev över la jag i en spritspåse med den här tyllen (se nedan) och spritsade en blomma. Jag la små pärlemorpärlor i mitten. Det är samma som finns i Dr. Oetkers "Love" strössel-mix.



Nu ska jag ha lektion. Kram Kram 


RSS 2.0