Chocolate Cupcakes á la Hummingbird Bakery
Detta är ett av mina numera favorit recept på choklad cupcakes som Hummingbird Bakery ska ha all credit för. Låg fetthalt, mått i gram och mycket enkelt att slänga ihop...!
Cupcake
100g vetemjöl
20g kakao
140g socker
40g osaltat rumstempererat smör
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
¼ tsk vaniljarom eller 1 msk vaniljsocker
1 ägg
1 ¼ dl mjölk
Glasyr
300g florsocker
45g rumstempererat smör
3 msk vatten/mjölk
Sätt ugnen på 175 grader.
Sikta ihop vetemjöl, kakao, strösocker, bakpulver och salt i en bunke.
Tillsätt det rumstemperade smöret och vispa till en smulig massa.
Vispa ihop vaniljarom, ägg och mjölk snabbt.
Tillsätt sedan hälften av mjölkblandning i mjölblandningen under vispning.
Innan du tillsätter hela mjölkblandningen måste du få bort alla klumpar som blir.
Om hälften inte räcker kan du tillsätta lite till i taget.
När alla klumparna är borta tillsätter du det sista och arbetar ihop hela smeten utan att överarbeta den.
Dela sedan upp smeten i muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll inte mer än 2/3.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min.
Känn efter med en provsticka om muffinsarna är klara. De ska precis vara torra i mitten.
Låt svalna.
Sikta florsockret och blanda med smöret. Tillsätt sedan efter hand vätskan. Tillsätt vätskan försiktigt, det är svårt att få en bra konsistens om massan en gång varit ”blöt”. När du tycker att glasyren har en bra konsistens brer eller spritsar du den på avsvalnade cupcakes. Garnera dem valfritt med strössel eller annan dekoration.
Bild från Hummingbird Bakery som deras ser ut.
Min egna version av Chocolate Cupcake, min är dock dubbelt så stor!