Pink Cuppy

I går när jag, mamma och lillebror kollade på The Holiday (med Cameron Diaz, Jude Law, Jack Black, Kate Winslet) fick jag lite fnatt och ville baka lite.. :) Det blev rosa vaniljcupakes med rosa frosting och lite smileysar :)
Recept;

Rosa vaniljcupcakes med rosa crème fraiche frosting och rosa kristyr
Räcker till 12 cupcakes
120g vetemjöl
140g strösocker
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt (utesluts om du använder saltat smör)
40g osaltat smör, rumstempererat
1,25 dl mjölk
1 ägg
1/4 tsk vaniljessens/arom
Röd karamellfärg

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg vetemjöl, strösocker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna på låg hastighet med en elvisp tills smeten får en grynig konsistens. Tillsätt hälften av mjölken, lite i taget, och vispa tills den har blandats ner i smeten. 
Vispa under några sekunder samman ägg, vaniljessens och resten av mjölken i en separat bunke. Häll ner det i mjölblandningen (skrapa ner de ingredienserna som har fastnat på kanterna). Fortsätt att vispa i ytterligare några minuter tills smeten är slät utan att överarbeta den. När smeten är välblandad tillsätter du valfri mängd med röd karamellfärg (eller annan färg) till önskad nyans. Blanda lätt med en slickepott tills hela smeten är färgad.
Skeda upp smeten i pappersformarna till två tredjedelar och grädda i 20-25 min, eller tills bakverken är gyllenbruna och fjädrar tillbaka när du trycker på dem lätt med fingertoppen. Det ska inte fastna något på på en provsticka som sticks in i mitten. Låt bakverken svalna något i plåten innan du tar ut den och ställer den på ett galler för att svalna. 
När de har kallnat brer du frosting på dem och dekorerar med färdig kristyr.

Crème fraichefrosting
Jag gjorde denna frosting lite på en höft men ungefärliga värden är:

2 msk crème fraiche (jag använde laktosfri)
100-150g florsocker (eller till önskad konsistens)
2 tsk vaniljsocker/ 2 krm vaniljessens
karamellfärg

God lycka i köket!

/ M u f f i n s m o n s t r e t

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0