23 februari 2012

Resultatet av whoopie semlan tog tyvärr ett par dagar extra... Pga sjukdom mm så har jag inte orkat att gå in och uppdatera. Men här kommer den...!
Färdigställd

Vill oxå passa på att Gratulera Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel till deras nyfödda prinsessa. Jag sa flera månader att det skulle bli en tjej och jag fick tillslut rätt. Vilken skvaller tidning var det som sa att hon skulle få en pojke? Hänt Extra? Se&Hör? I vilket fall som helst så hade dom iaf FEL..!! Dom hade en 50/50 chans och dom blew it! haha.. :) Jag hoppas personligen att hon får Alice som ett av sina femton namn iaf... :D Det är jätte sött och passar i tiden... Min mamma tycker att hon ska heta Beata. Med det namnet får vi en bitch som blivande drottning isf. Det hoppas vi inte på... :D

Har fortfarande kvar den här hemska förkyldningen som inte vill släppa. I helgen ska vi till mor och syster. Hoppas att jag blir bättre tills dess.

Kramis / Lina

PS. Bjuder på en gammal bild som jag tog för 3 år sen.. :)

Fjortis, jag vet... ;)

Semledagen/Fettisdagen

Som de flesta vet så infaller Fet-tisdagen imorgon den 21 februari. För att uppmärksamma detta har jag nu på kvällen bakat av whoopie pies med smak av kardemumma. De ska imorgon fyllas med mandelgrädde.
Jag hittade inspiration och recepten hos Lisa på sockerrus.se. Här kommer recepten:
KardemummaWhoopies
Receptet ger cirka 40 kakor (20 dubbla)
100 g smör, rumsvarmt
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma, mald
1/4 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl mjölk
Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och blanda väl.
Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.
Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. I min ugn ska de stå inne i 9 min men det skiljer sig åt från ugn till ugn. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna (som mina fick ). De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.
MandelgräddeFyllning
3 dl grädde
100 g mandelmassa
Vispa grädden. Riv mandelmassan (med ett fint rivjärn). Blanda väl. Spritsa eller smeta sedan fyllningen på whoopisarna. Avsluta med att strö lite florsocker över dem.
Kardemumma whoopies
Receptet ger cirka 40 kakor (20 dubbla)
100 g smör, rumsvarmt
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma, mald
1/4 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl mjölk

Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och blanda väl.
Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.
Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. I min ugn ska de stå inne i 8 min men det skiljer sig åt från ugn till ugn. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.

Mandelgrädde
3 dl grädde
100 g mandelmassa
Vispa grädden. Riv mandelmassan (med ett fint rivjärn). Blanda väl. Spritsa eller smeta sedan fyllningen på whoopisarna. Avsluta med att strö lite florsocker över dem.

Såhär ser mina ut, whoopisarna bara. Färdigställda kommer imorgon! :)
Har förövrigt åkt på nån skit med halsont, huvudvärk, feber och trötthet.... Nån som vet vad den kallas den hära sjukdomen?

Nu ska jag sova bort den iaf,.

Kramis / Lina

RSS 2.0