Saffranscupcakes

Nu till jul gjorde jag Leila's saffranscupcakes från hennes bok Hello Cupcake!. Den är verkligen att rekommendera. J'adore! <3

till cupcakesen behöver du:

3 ekologiska ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100g smör
1 kuvert (0,5g) saffran
1 dl vispgrädde
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk ljus rom (valfritt)

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
Smält smör och saffran. Tillsätt vispgrädden och låt koka upp. Rör i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt så att bakpulvret har blandats in ordentligt i vetemjölet. Sikta ner i smeten.
Tillsätt eventuellt rommen. 
Portionera ut smeten i muffinsformsklädda muffinsplåtar. Jag fick ut ca 20 st normal stora. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. Kolla med tandpetare. Den ska vara kladdfri. Låt svalna.

Jag använde hennes cream cheese frosting som är rekommenderad till detta recept. Den är SUPERB! <3

60g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100g philadelphiaost eller liknande cream cheese/färskost

Vispa smöret tillsammans med florsockret riktigt fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa tills du får en krämig och slät frosting. Bred frostingen på dina cupcakes och dekorera ev med strössel.



Säger som Karen Tack, Happy Cupcaking <3

Bonne année!

Puss å kram Lina

Red Velvet Cupcakes

Till julen gjorde jag några Red Velvet cupcakes som jag tyckte var GUDOMLIGT goda! <3 Jag vill inte räkna upp hur många jag åt... :$

I receptet ingår buttermilk som kan ersättas med filmjölk eller lika delar gräddfil och mjölk. Buttermilk kan man göra själv med två ingredienser som finns i närbutiken. Förhållandena är väldigt lätta, 1 cup 3% mjölk och 1 tsk 24% ättika. Rör lätt lätt ihop detta i en skål och låt stå i ca 5 min. Klart! Konsistensen är smått klumpig då ättikan dragit åt sig en viss mängd vätska från mjölken. Det är precis så det ska vara. Jag fick receptet ifrån Laura Vitale i detta youtube-klippet: http://www.youtube.com/watch?v=88JIyrY5ZV4

Här kommer receptet :D

du behöver
120g mjukt smör
300g socker
2 stora ägg
20g kakao
40 ml röd karamellfärg
1 tsk vaniljessens/arom/socker
300g vetemjöl
1 tsk salt
1 cup (240ml) ml buttermilk/filmjölk
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk bikarbonat

Ta fram alla ingredienser en timme före start. Detta är inte nödvändigt men det är en fördel när man bakar att alla ingredienser är vid rumstemperatur när man börjar.
Sätt ugnen på 190 grader.
Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt emellan.
Rör ihop kakao, karamellfärg och vanilj till en jämn massa och rör ner i äggsmeten.
Blanda ihop vetemjölet och saltet ordentligt och rör ner det i smeten. Varva med buttermilken.
Rör ihop vinägern och bikarbonaten. OBS! När du tillsätter bikarbonaten kommer det att bubbla till ordentligt. Det är fullkomligt normalt och lugnar ner sig efter ett par sekunder. Tillsätt blandningen i smeten. Rör om till en jämn smet.
Häll upp smeten cupcakesformar, använd med fördel muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Jag fick ut 12 st stora cupcakes. Låt svalna.

Tillhörande Cream Cheese Frosting

100g mjukt smör
600g florsocker
250g philadelphiaost eller annan cream cheese

Vispa smöret tills det är fluffigt.
Tillsätt lite florsocker i taget för att inte få ett "florsocker-dammoln".
Tillsätt till sist philadelphiaosten och vispa tills du får en krämig och jämn frosting.

Jag använde inte denna frostingen till mina cupcakes
, utan jag använde Leilas cream cheese-frosting:

60g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100g philadelphiaost eller annan cream cheese

Vispa alla ingredienser krämigt. Bred frostingen på avsvalnade cupcakes. Det är viktigt att de är kalla annars smälter frostingen och blir rinnig.


Trott eller ej,

jag lever... !

trots att jag inte har varit aktiv alls här så har jag faktiskt haft mycket för mig. Jag har bakat så mycket så det står över öronen på mig! Jag har avslutat en 5 veckors praktikperiod nyligen och den gav mig en hel del! Jag har lärt mig massor om hur man gör de svåraste tårtorna på lättaste sätt, jag har bakat några hundra liter bröddeg, kaffebrödsdeg mm. och som tack för att jag har fått vara där så gjorde jag jul-cakepops innehållande mjuk pepparkaka med cream cheese doppade i vit choklad. Dom var supergoa!! <3



Sista dagen på praktiken fick jag göra valfri tårta och ta med mig hem, en s.k. "Praktikant-tårta" ;) Jag valde att göra en redig choklad-chock scharzwaldtårta med chokladpenslade nötmarängbottnar, chokladgrädde och chokladdekorationer och choklad splitter.... Gjorde en 6personers till mormor & morfar eftersom jag skulle hem den helgen och kunde inte transportera den på bussen... :)



Nu till julen så var det ju givet att man skulle baka några bakverk att snaska på till glöggkalasen... :)
jag gjorde Red Velvet Cupcakes med Leilas cream cheese-frosting och Saffranscupcakes från Leilas senaste bok Hello Cupcake som jag fick i julklapp :D <3



Hoppas att ni hade en trevlig jul och jag önskar er alla som tittar förbi en god fortsättning...
Skulle det nu vara så att ni lägger mig bland "Favoritbokmärken" i webbläsaren så kommer ni att få se alla recepten som tillhör PEPPARKAKS-CAKEPOPSEN och RED VELVET CUPCAKESEN och SAFFRANSCUPCAKESEN. :D

Joyeux Noël et Bonne Année
Pöss å kram / Lina

RSS 2.0