Mors Dag! :)
Till min mor håller jag på att göra en tårta, och jag har köpt present till henne, men med risk för att hon ska läsa här så tänker jag inte skriva vad det är förrens efter att hon har fått den :)
Men jag tror att jag kan skriva att jag har gjort en Mors dags-tårta till henne.. Det blir något enkelt, inget avancerat...
Det består av en tårtbotten som är gjord på sockerkaka, en fyllning med jordgubbsmousse och topping med vispgrädde med limeskal. Jag ska dekorera den med text i smält mörk choklad.
Recepten:
Enkel sockerkaka, http://www.kokaihop.se/recept/enkel-sockerkaka
3 ägg
3 dl strösocker
50g margarin
1,5 dl vatten (jag tog mjölk)
2 tsk vaniljsocker (jag använde 2 krm vaniljarom)
1 msk bakpulver
3 dl vetemjöl
Gör så här;
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält margarin och häll i vätskan, låt koka upp.
Blanda vanilj, bakpulver och mjöl och häll ner det i äggsmeten.
Häll i citronsaften och sist vätskeblandningen i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i ca 30-5 minuter eller tills provstickan är torr när du provat.
Jordgubbsmousse, http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=31805
2 gelatinblad
250g jordgubbar, gärna färska
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
Gör så här;
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min.
Mixa jordgubbarna till puré. Blanda purén med sockret och koka upp.
Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och smält dem i purén, låt svalna.
Vispa grädden till en lite fastare konsistens och blanda försiktigt med purén.
Låt sedan stelna helt till "moussekonsistens" över natten eller 3-4 timmar.
Limegrädde, eget recept
3-4 dl vispgrädde
Gör så här;
Vispa upp vispgrädde till önskad konsistens. Tvätta en lime och riv skalet från halva limen. Rör i skalet. Klart!
Så här sätter du ihop tårtan;
Bild på hur min(a) tårta/or blev ser du när min(a) är klar(a) och dekorerade! :)
Go natt/ Go'morron!
Glömde ju att visa en bild...

Pink Cuppy


Rosa vaniljcupcakes med rosa crème fraiche frosting och rosa kristyr
140g strösocker
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt (utesluts om du använder saltat smör)
40g osaltat smör, rumstempererat
1,25 dl mjölk
1 ägg
1/4 tsk vaniljessens/arom
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg vetemjöl, strösocker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna på låg hastighet med en elvisp tills smeten får en grynig konsistens. Tillsätt hälften av mjölken, lite i taget, och vispa tills den har blandats ner i smeten.
Vispa under några sekunder samman ägg, vaniljessens och resten av mjölken i en separat bunke. Häll ner det i mjölblandningen (skrapa ner de ingredienserna som har fastnat på kanterna). Fortsätt att vispa i ytterligare några minuter tills smeten är slät utan att överarbeta den. När smeten är välblandad tillsätter du valfri mängd med röd karamellfärg (eller annan färg) till önskad nyans. Blanda lätt med en slickepott tills hela smeten är färgad.
Skeda upp smeten i pappersformarna till två tredjedelar och grädda i 20-25 min, eller tills bakverken är gyllenbruna och fjädrar tillbaka när du trycker på dem lätt med fingertoppen. Det ska inte fastna något på på en provsticka som sticks in i mitten. Låt bakverken svalna något i plåten innan du tar ut den och ställer den på ett galler för att svalna.
När de har kallnat brer du frosting på dem och dekorerar med färdig kristyr.
Crème fraichefrosting
Jag gjorde denna frosting lite på en höft men ungefärliga värden är:
2 msk crème fraiche (jag använde laktosfri)
100-150g florsocker (eller till önskad konsistens)
2 tsk vaniljsocker/ 2 krm vaniljessens
God lycka i köket!
/ M u f f i n s m o n s t r e t
Chocolate Cupcakes bilder à la Lina



I.F.TM-fest
Jag blev jätte glad för detta och gjorde en cupcake till henne i födelsedagspresent med en liten stjärn muffins på den stora cupcaken! Den blev jättesöt! Allt i choklad så klart! Bild kommer!
Helgen som kommer nu ska vi åka in till lilla London, Göteborg och kolla alla cupcake-butiker :) Yeeah! <3 Längtar!
Kramis
/ M u f f i n s m o n s t r e t
Chocolate Cupcakes á la Hummingbird Bakery
Detta är ett av mina numera favorit recept på choklad cupcakes som Hummingbird Bakery ska ha all credit för. Låg fetthalt, mått i gram och mycket enkelt att slänga ihop...!
Cupcake
100g vetemjöl
20g kakao
140g socker
40g osaltat rumstempererat smör
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
¼ tsk vaniljarom eller 1 msk vaniljsocker
1 ägg
1 ¼ dl mjölk
Glasyr
300g florsocker
45g rumstempererat smör
3 msk vatten/mjölk
Sätt ugnen på 175 grader.
Sikta ihop vetemjöl, kakao, strösocker, bakpulver och salt i en bunke.
Tillsätt det rumstemperade smöret och vispa till en smulig massa.
Vispa ihop vaniljarom, ägg och mjölk snabbt.
Tillsätt sedan hälften av mjölkblandning i mjölblandningen under vispning.
Innan du tillsätter hela mjölkblandningen måste du få bort alla klumpar som blir.
Om hälften inte räcker kan du tillsätta lite till i taget.
När alla klumparna är borta tillsätter du det sista och arbetar ihop hela smeten utan att överarbeta den.
Dela sedan upp smeten i muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll inte mer än 2/3.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min.
Känn efter med en provsticka om muffinsarna är klara. De ska precis vara torra i mitten.
Låt svalna.
Sikta florsockret och blanda med smöret. Tillsätt sedan efter hand vätskan. Tillsätt vätskan försiktigt, det är svårt att få en bra konsistens om massan en gång varit ”blöt”. När du tycker att glasyren har en bra konsistens brer eller spritsar du den på avsvalnade cupcakes. Garnera dem valfritt med strössel eller annan dekoration.
Bild från Hummingbird Bakery som deras ser ut.
Min egna version av Chocolate Cupcake, min är dock dubbelt så stor!
Cookie Dough-cupcakes
Hittade detta recept på www.kokaihop.se av en ren slump, men en väldigt god en, har tyvärr inte testat den än, men om du gör det kan du väl berätta hur det blev? När jag ska blanda mina torra ingredienser brukar jag alltid sikta dem innan de åker ner i smeten för att den ska bli lite smidigare och utan klumpar.
Dough
1 dl strösocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
50 g mörk choklad
Vispa smör och socker krämigt och rör i ägget.
Hacka chokladen grovt och blanda med degen.
Låt stå i frysen i ca 30 min.
Muffins
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret på spisen och häll i mjölken och blanda det sedan med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, vänd sedan försiktigt ner det i smeten.
Fyll muffinsformar (placerade i en muffinsplåt) till 2/3 med smet.
Rulla små kulor av "Dough" och lägg ner en kula i varje form.
Grädda sedan i ugnen i ca 20-25 min. Låt svalna innan garnering.
Frosting
Rör ihop alla ingredienser ordentligt till en smidig frosting.
Bred eller spritsa sedan på varje avsvalnad cupcake.
Glöm inte att berätta hur det gick för er!
/ MuffinsMonstret
JAG KOM IN!
Ville bara berätta att jag är många steg fram mot min dröm att starta ett café.... Jag skulle kunna skriva hur många tankar som helst om vad som jag och min bästis Julia har planerat men pga kopieringsrisk så kommer jag inte att avslöja något än...! Men en av många goda nyheter; JAG KOM IN PÅ BAGERI/KONDITORI I JÖNKÖPING PÅ JB! FATTA ATT JAG ÄR LYCKLIG ELLER? Jag ska flytta till mina underbara morföräldrar och vi kommer att ha massvis med skoj bland muffinsformar och bakbunkar och vispar och jag vet inte vad jag kommer att hitta!! :)
Nej, nu ska jag nana....
KRAMISAR
Lina AKA MuffinsMonstret